Sancțiuni pentru nerespectarea izolării la domiciliu

Structurile teritoriale ale M.A.I. desfășoară zilnic acțiuni informativ-preventive, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituției Prefectului Neamț, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfășurat acțiuni informativ-preventive, în scopul informării operatorilor economici și cetățenilor cu privire la noile modificări legislative.

Sancțiuni pentru nerespectarea izolării la domiciliu

Pe tot parcursul zilei de,  22 octombrie a.c., în municipiul Piatra Neamț, polițiștii au continuat acțiunile de informare și  de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă cu privire la interdicțiile instituite referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-5.00.

În urma activităţilor desfăşurate au fost legitimate aproximativ 600 de persoane și au fost verificate 14 societăți comerciale. Totodată polițiștii rutieri au verificat și mijloacele de transport în comun, ocazie cu care li s-a recomandat călătorilor să respecte măsurile de protecție individuală.

Totodată au fost aplicate 5 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/izolarea și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 3.000 ron.

Sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Ieri, 23 octombrie, poliţiştii au verificat 20 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate, 21 de mijloace de transport, fiind legitimate peste 700 persoane.

Pentru abaterile constatate, cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală, polițiștii au aplicat un număr de 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 de lei.

Conform IPJ Neamț, poliţiştii nemțeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru, și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea răspândirrii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Foto: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *