Șoferii alimentează cu ochii închiși când văd prețul la carburant

Prețul la benzină și la motorină a scăpat de sub control, iar în perioadă acesta a crescut simțitor, iar lucrurile nu par să se stabilizeze foarte curând.

Zilnic, cu toții vedem cum carburanții se scumpesc, iar odată cu aceștia cresc și prețurile alimentelor, dar și a serviciilor.

În curând benzina și motorina va deveni un lux pentru mulți șoferi și ar fi bine ca mulți dintre noi să trecem pe electric sau să ne facem abonamente la mijloacele de transport în comun.

Din cauza acestor creșteri de preț, majoritatea șoferilor nu se mai uit la pompă când alimentează, ei abia așteaptă să plece mai repede din benzinărie.

Motorina și benzina a trecut de 7 lei

În Piatra Neamț, conform peco-online, carburanții au depășit pragul de 7 lei și 1 l de motorină superioară ajunge și la 7.23 lei iar un 1l de benzină superioară ajunge la 7.67 lei.

Benzina standard a ajuns la 6.89 lei iar motorina standard la 6.89 lei

Preț benzină superioară                                         Preț motorină superioară

Nimic despre plafonarea prețului la carburanți

Scumpirile carburanţilor au fost generate, printre altele, şi de preţul petrolului care a depăşit 90 de dolari pe baril, dar şi pentru că de la 1 ianuarie Guvernul a decis să majoreze accizele la carburanţi.

Într-un interviu acordat publicației Reuters, analistul David Roche a declarat că, pe fondul tensiunilor de la graniţa Ucrainei, preţul barilului ar putea ajunge la 120 de dolari. Acest lucru va fi un dezastru pentru economia globală.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com