Romania are cei mai ieftini carburanți din întreaga UE

Dupa eliminarea supraaccizei la 1 ianuarie 2020, Romania a devenit țara cu cele mai mici prețuri la carburanți din întreaga Uniune Europeană, conform statisticii oficiale.

Șoferii au parte de o veste bună la început de an, având în vedere că trebuie să scoată mai puțini bani din buzunar pentru a-și alimenta mașina.
Datele Oil Bulletin publicate de Comisia Europeană la începutul săptămânii arată că avem atât cea mai ieftină benzină, cât și cea mai ieftină motorină din UE.

  • Intrarea în vigoare a legii PNL privind eliminarea supraaccizei la carburanți a adus România în situația de a avea cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană.
  • Datele Oil Bulletin publicate de Comisia Europeană arată că România are atât cea mai ieftină benzină, cât și cea mai ieftină motorină din Uniunea Europeană.
  • În România, un litru de benzină costă, în medie, 1,086 euro, iar un litru de motorină – 1,115 euro. În topul carburanților ieftini mai figurează țări precum Bulgaria (1,108 euro/litrul de benzină, respectiv 1,123 euro/litrul de motorină) și Polonia (1,171 euro/litrul de benzină, 1,224 euro/litrul de motorină).
  • În decembrie 2019, un litru de benzină costa, în medie, în România, 1,160 euro. Prețul era mai ridicat comparativ cu Bulgaria și Polonia (1,105 euro/litru, respectiv 1,150 euro/litru).
  • În decembrie 2019, un litru de motorină costa 1,192 euro, prețul fiind mai mare decât în Bulgaria (1,110 euro/litru), Luxemburg (1,111 euro/litru), Polonia (1,172 euro/litru), Lituania (1,146 euro/litru).
  • Pe 31 decembrie 2019, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Codului fiscal, prin care sunt eliminate supra-acciza la carburanţi.
  • Legea promulgată de președintele Klaus Iohannis a fost inițiată de 53 de parlamentari PNL și a fost adoptată de Camera Deputaţilor.
Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *