Romania are cei mai ieftini carburanți din întreaga UE

Dupa eliminarea supraaccizei la 1 ianuarie 2020, Romania a devenit țara cu cele mai mici prețuri la carburanți din întreaga Uniune Europeană, conform statisticii oficiale.

Șoferii au parte de o veste bună la început de an, având în vedere că trebuie să scoată mai puțini bani din buzunar pentru a-și alimenta mașina.
Datele Oil Bulletin publicate de Comisia Europeană la începutul săptămânii arată că avem atât cea mai ieftină benzină, cât și cea mai ieftină motorină din UE.

  • Intrarea în vigoare a legii PNL privind eliminarea supraaccizei la carburanți a adus România în situația de a avea cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană.
  • Datele Oil Bulletin publicate de Comisia Europeană arată că România are atât cea mai ieftină benzină, cât și cea mai ieftină motorină din Uniunea Europeană.
  • În România, un litru de benzină costă, în medie, 1,086 euro, iar un litru de motorină – 1,115 euro. În topul carburanților ieftini mai figurează țări precum Bulgaria (1,108 euro/litrul de benzină, respectiv 1,123 euro/litrul de motorină) și Polonia (1,171 euro/litrul de benzină, 1,224 euro/litrul de motorină).
  • În decembrie 2019, un litru de benzină costa, în medie, în România, 1,160 euro. Prețul era mai ridicat comparativ cu Bulgaria și Polonia (1,105 euro/litru, respectiv 1,150 euro/litru).
  • În decembrie 2019, un litru de motorină costa 1,192 euro, prețul fiind mai mare decât în Bulgaria (1,110 euro/litru), Luxemburg (1,111 euro/litru), Polonia (1,172 euro/litru), Lituania (1,146 euro/litru).
  • Pe 31 decembrie 2019, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Codului fiscal, prin care sunt eliminate supra-acciza la carburanţi.
  • Legea promulgată de președintele Klaus Iohannis a fost inițiată de 53 de parlamentari PNL și a fost adoptată de Camera Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *