Testele de salivă pentru elevi dau cu virgulă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că rata testelor de salivă fals pozitive este „surprinzător de mare”.

După prima zi de testare, 86 de elevi au fost depistaţi pozitiv. Jumătate dintre ei au făcut şi testele PCR care, culmea, au arătat altceva decât testele de salivă. 22 au primit rezultat negativ, deși la testul de la școală au ieșit pozitivi. Alți 16 au fost pozitivi, la fel ca la testul pe bază de salivă.

Pentru mine surprinzător de mare este rata de teste fals pozitive. Testele fals negative, acolo înţeleg, dar pentru testele fals pozitive nu prea înţeleg. Cred că mai sunt încă probleme în obişnuinţa de a lucra cu aceste teste şi chiar de a le interpreta. Ele au un interval, de exemplu, de citire a rezultatului între 15 şi 30 de minute. Vă dau un exemplu concret: dacă depăşeşti intervalul de 30 de minute şi apare linia aceea, el de fapt nu este un test pozitiv, dar poate că părinţii încă nu ştiu. Sunt lucruri care mai trebuie studiate. Oricum, faptul că totuşi am găsit nişte persoane pozitive, nişte copii pozitivi, înseamnă 16 copii care nu au mai transmis boala colegilor lor şi lucrul ăsta este foarte important, a declarat Alexandru Rafila.

Rezultatele lor nu sunt concludente și există deja și o plângere penală vizavi de această situație.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *