Vești bune! Din 8 martie renunțăm la starea de alertă

În urma sedinței de azi de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a declarat că din data de 8 martie 2022 România va renunța la starea de alertă.

Șeful statului a precizat astăzi, la aproape doi ani de la debutul pandemiei în România, că țara noastră se află pe o pantă accelerat descendentă în ceea ce privește numărul cazurilor de Covid-19.

Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum.

Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate., a declarat Klaus Iohannis.

Ce restricții ar urma să mai fie ridicate

În ședința de Guvern care are loc astăzi la Palatul Cotroceni, oficialii vor stabili care sunt următoarele restricții care vor fi eliminate pe teritoriul Românie, ca urmare a scăderii numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

  • eliminarea certificatului verde în instituțiile publice, centre comerciale, hoteluri, restaurante, etc,
  • se permite organizarea evenimentelor private cu participarea maximă a 200 de persoane,
  • creșterea limitei de la 30% la 50% din capacitatea maximă a spațiului fără restricții de interval orar pentru competițiile sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, piscine etc.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com