Zeci de cartușe găsite de un tânăr într-o drumeție prin pădure

Ieri, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină pentru asanarea unor elemente de muniție descoperite în comuna Vânători Neamț.

Conform ISU Neamț, echipa pirotehnică a intervenit în pădurea Nemțișor din comuna Vânători Neamț pentru asanarea a 30 cartușe de calibru 7,92 mm, 7 cartușe de calibru 7,62 mm, 1 focos pentru proiectil și 1 focos pentru grenadă de mână.

Cartușe găsite într-o drumeție prin pădure

Acestea au fost descoperite de catre un tânăr în vârstă de 17 pe timpul unei drumeții prin pădure.

Cu ajutorul echipamentelor din dotare, pirotenicienii au cercetat zona pe o suprafață de aproximativ 200 mp și nu au mai descoperit alte elemente de muniţie.

Muniția descoperită, ce provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată,  transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *