Zeci de dosare penale și amenzi, după controale în domeniul silvic

În urma unui comunicat de presă a Poliției Române, în această săptămână, polițiști din toată țara au efectuat peste 700 de controale și au confiscat peste 600 de metri cubi de lemn, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din I.G.P.R., în cadrul acțiunilor pentru protejarea fondului forestier.

În perioada 18 – 24 septembrie 2020, polițiștii au desfășurat 704 controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.

Au fost verificate 221 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 93 de dosare penale, în care sunt cercetate 67 de persoane și au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 – Legea contravențiilor silvice, în valoare de 194.100 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 627 de metri cubi de lemn, în valoare de 280.100 de lei.

În această săptămână, polițiștii au intervenit la 22 de apeluri 112 privind transporturi de material lemnos, dintre care 5 au fost confirmate ca fiind ilegale, conform sursei citate.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com