Informații pentru siguranța în trafic

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Neamț nu au fost semnalate drumuri județene sau naționale cu circulație întreruptă sau închisă ca urmare a vreunui eveniment rutier, nici ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile.

La această oră, pe principalele artere rutiere din județul Neamț se circulă fluent, în condițiile unui carosabil uscat, fără precipitații.

Circulația rutieră rămâne închisă pe DN 15, ruta Bicaz – Poiana Largului până la data de 1 mai a.c., pentru execuția lucrărilor de reabilitare și punere în siguranță a obiectivelor de pe DN 15. Pe acest tronson de drum circulația rutieră este permisă doar riveranilor, autovehiculelor de intervenție urgentă (pompieri, ambulanță, poliție, etc.) precum și autovehiculelor pentru transport alimente, marfă și persoane, care au până la 3,5 tone.

Despre condițiile de trafic rutier, evenimentele rutiere și eventualele rute ocolitoare,  conducătorii auto pot afla informații în timp real prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Pe drumurile publice, poliţişti rutieri vor acţiona în permanență pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente negative.

Vă recomandăm să conduceți cu atenție și prudență și să respectați indicațiile polițiștilor din teren!

Înainte de a porni la drum, interesați-vă de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți şi pregătiți-vă autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Totodată, recomandăm tuturor participanţilor la trafic să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabila este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau drumul este din piatră cubică, trebuie să circulați cu viteză redusă.

De asemenea, vă recomandăm respectarea prevederilor legale şi în principal, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, nu depăşiți coloana oprită la semafor și evitați oprirea ori staţionarea neregulamentară.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.

La întoarcere, nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

Sursa: IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *