Reguli noi pentru şoferi in 2020 !

Reguli noi pentru şoferi in 2020 !

Cod rutier 2020: Noi reguli pentru obţinerea permisului auto

Începând cu 1 iulie 2020, cei care dau examen pentru obţinerea permisului de conducere trebuie să aibă cel puţin 10 clase terminate. În trecut, era suficient ca aceştia să fie la vârsta majoratului. De asemenea, pentru reînnoirea permisului de conducere, persoanele mai în vârstă vor fi nevoite să facă mai des controlul medical.

Evaluările medicale şi psihologice pentru toţi conducătorii auto vor fi îmbunătăţite prin actualizarea periodică a baremurilor de evaluare și pentru a elimina posibilitatea obţinerii frauduloase a acestor avize.

Sancțiuni mai mari pentru cei care sunt prinsi vorbind la telefon in timp ce se afla la volan – suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile și amenzi până la 1100 lei.

Din 2020 – Direcția Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor realizează, gestionează și pune la dispoziția publicului o aplicație informatică, in mod gratuit, printr-un serviciu on-line, pe pagina proprie de internet, pentru a se verifica situația inmatricularii unui vehicul, precum si motivul suspendarii inmatricularii acestuia.

Autoritățile au în vedere și monitorizarea video a probei practice pentu obținerea permisului auto, pentru a nu mai fi cazuri în care sunt favorizate unele persoane. Și vitezomanii vor avea de suferit după ce se va aplica noul Cod Rutier, deoarece acesta are în vedere interzicerea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar și prevede majorarea in funcție de cuantumul vitezei, a duratei de suspendare a permisului de conducere dar și a cuantumului amenzii.

Valoarea punctului de amendă aceiași și in 2020 in cuantum de 145 lei. ( legea prin care Guvernul  şi-a angajat răspunderea și prin care a fost inghețat punctul de amendă a fost contestată de PSD la Curtea Constituțională, deci nu a fost promulgată. In consecință până la vertictul instanței punctul de amendă este de 223 lei !!! ).

Valoarea punctului de amendă pentru contravențiile rutiere se calculează, conform legislației , în funcție de salariul minim brut pe țară. Mai exact, un punct de amendă valorează cât o zecime din salariul minim brut pe țară. În ultimii doi ani valoarea punctului de amendă a fost înghețată la nivelul din 2017 (145 de lei).
Dacă punctul de amendă ar fi ajuns la 223 de lei, cea mai mică amendă ar fi avut valoarea de 446 de lei, față de 290 de lei cât este în prezent (o majorare cu 44%). Cea mai mare amendă pe care o pot primi persoanele fizice ar ajunge astfel la 4.460 de lei, față de 2.900 de lei cât este în prezent.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *