Accident mortal la Raliul Iașului. Un mare pilot a murit.

Un accident grav a avut loc azi, la Raliul Iașiului. Pilotul Adrian Răspopa este în comă, el fiind internat la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi, unde medicii încearcă să îi salveze viaţa.

Proba specială a Raliului Iaşiului a fost întreruptă în cursul zilei de sâmbătă, după ce maşina în care se aflau pilotul Adrian Răspopa şi copilotul Cosmin Diacu a ieşit în decor în zona Hadâmbu. Cei doi au fost transportaţi cu un elicopter la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi. „Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu.

Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi.

Proba specială e întreruptă.

Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia medicilor, a fost stabilizat şi e transportat de urgenţă la spital.

Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare.

Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi. Proba specială cu numărul 2 se neutralizează”, au anunţat organizatorii pe pagina de socializare a evenimentului.

A fost implicat într-un accident concurentul cu numărul 8. Copilotul este ok, pilotul a fost încarcerat și scos. A fost resuscitat, acum este în regulă și este dus cu elicopterul la spital. Doamna Cimpoeșu este cu el, este șansa noastră că este doamna de serviciu. Mașina era o Skoda Fabia R5, credem că soferul a făcut greșeli. Accidentul a avut loc in condiții normale, fără sărituri, fără nimic, adică în condiții de probă. S-a suspendat proba, însă acum este reluat concursul, a declarat Dan Codreanu, managerul raliului.

Pilotul Adrian Răspopa și-a pierdut viața în urma accidentului grav de pe a doua probă specială de la Raliul Iașului. Transportat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență, acesta a fost operat, însă din cauza rănilor grave, nu a mai putut fi salvat.

Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei.

Conducerea Federației Române de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului, este în aceste momente alături de cei apropiați lui Adi și de sportivi în zona creată pentru Parcul Închis unde se păstrează un moment de reculegere.

La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului.

Odihnește-te în pace, Adi!, transmite Federatia Romana de Automobilism Sportiv

Sincere condoleanțe.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com