ALTEX sare din nou în ajutorul sistemului de sănătate din Piatra Neamț

ALTEX România, a comunicat dorința de a dona în scopul edificării unui nou spital, o suprafață de 4 hectare pe care o deține în Municipiul Piatra Neamț pe Strada Mihai Viteazul, în vecinătatea Sălii Polivalente.

Grupul Altex a făcut donații către sistemul sanitar încă de la începutul pandemiei. Cel mai mare retailer electro-IT din România a dotat integral, cu aparatură de ultimă generație, secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, care a fost afectată pe 14 noiembrie de un incendiu devastator în care au murit persoane.

Conform revistei online ElectroRetail, Altex a utilat cu monitoare și ventilatoare paturi de terapie intensivă la spitalele din țară, a donat lanterne, telefoane și laptopuri pentru polițiștii români, milioane de măști pentru personalul medical și echipajele SMURD, echipamente IT pentru unitățile suport Bucureștii Noi și Cluj, a donat Direcției de Sănătate Publică București dispozitive electronice de aproape 30.000 euro.

Grupul ALTEX a fost și este un pilon al societății românești. M-am născut și m-am format în Piatra Neamț, aici am urmat școala și liceul. Nu pot și nu vreau să rămân indiferent la tragedia ce a lovit în luna noiembrie a anului trecut orașul căruia îi datorez atâteaa declarat Dan Ostahie, CEO Altex.

Altex s-a implicat și continuă să se implice activ în sprijinirea sistemului medical din România. Alături de Fundația Altex, retailer-ul derulează campania „#împreună pentru România. Salvăm vieți” prin intermediul căreia, până la acest moment, a fost donată aparatura necesară pentru secțiile de terapie intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”  din București, dar și de la Spitalul Clinic Colentina.

#împreună pentru România Salvăm vieți!
Împreună putem salva peste 1.500 de vieți din primul an!

Salvăm vieți prin dotarea secțiilor de terapie intensivă cu ventilatoare și monitoare ultra moderne. Un singur pat ATI (anestezie și terapie intensivă) echipat modern salvează anual în medie 50 de vieți.

Cifrele, oricât de șocante, sunt doar o parte din motivul pentru care am ales să ne implicăm. Acestea nu exprimă povestea familiilor care se vor bucura să-i revadă pe cei dragi sănătoși dacă alegem să fim #împreună. Viitorul trebuie să ne găsească mai pregătiți.

Fundația Altex, în parteneriat cu companii private și cu sprijinul românilor, și-a propus să doneze 30 de ventilatoare și 30 de monitoare ultramoderne pentru a ridica standardele în secțiile de terapie intensivă în spitalele din România.

Prin această misiune, salvăm vieți, la propriu, dar oferim și un exemplu societății românești: ne dorim să arătăm că omul și bunăstarea sa trebuie să fie în centrul tuturor preocupărilor noastre.

Nimeni nu a schimbat istoria de unul singur – și nici nu trebuie. Pentru a trece cu bine peste situațiile dificile care apar inevitabil, este esențial să fim uniți – #împreună pentru România. Salvăm Vieți!

Chiar și cel mai mic gest de solidaritate – o donație, o recomandare, o vorbă bună – sunt dovada că #împreună pentru România putem schimba lumea în mai bine.

Sursa: https://altex.ro/donatie-impreuna/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *