Filtre ale poliției în Piatra Neamț și Roman

La data de 15 ianuarie,  polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat, pe raza municipiului Piatra Neamț și a municipiului Roman, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, a infracționalității stradale și creșterea gradului de disciplină rutieră.

În acest context, au fost legitimate peste 100 de persoane și verificate 60 de autoturisme, în filtrele rutiere instituite de polițiști.

De asemenea, acțiunile desfășurate de polițiști au vizat verificarea modului de respectare a măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Conform IPJ Neamț, în cadrul acţiunii au fost angrenaţi peste 60 de poliţişti din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț și Poliției municipiului Roman, care au efectuat verificări și controale de specialitate la 25 de obiective economice

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, 9 sancțiuni contravenționale pentru abateri săvârșite la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 2 pentru nerespectarea Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor

Pe linie rutieră, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În activități au fost angrenați luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru menținerea unui climat optim de siguranță și descurajarea comiterii unor fapte ilicite.

Foto: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com