Incendiu cumplit la Mănăstirea Tărcuța din comuna Tarcău

Ieri după amiază, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la Mănăstirea Tărcuța din comuna Tarcău.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la:
– Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD)
– SVSU Tarcău (2 buldoexcavatoare și 2 motopompe)
– SVSU Bicaz (o autospecială de stingere)
‘- SVSU Ghimeș – Făget din județul Bacău (o autospecială de stingere) și
– Ocolul Silvic Brateș

Apelul la 112 a fost făcut de un bărbat ce se afla în pelerinaj la mănăstire.

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la anexele din ansamblul mănăstiresc (chilii, casa praznicală, magazii, gater etc) cu posibilitatea propagării la biserică și la fondul forestier.

O femeie de 45 de ani a suferit ușoare arsuri la nivelul feței și membrelor superioare. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.

Misiunea a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile (lemn, mase plastice și bunurile din încăperi) și inflamabile (uleiuri și carburanți).
Forțele de intervenție au localizat incendiul și se lucrează pentru lichidarea lui.
Deasemenea au fost evacuate o parte din bunurile din interiorul casei praznicale.
Cel mai important este faptul că biserica a fost salvată de la incendiu, fiind afectată doar fațada acoperită cu lambriu din pvc.

Alimentarea autospecialelor a fost făcută dintr-un pârâu, la o distanță de aproximativ 2 km, unde au fost amenajate puncte de alimentare a acestora.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 22:00.

Au ars bunurile materiale din interiorul construcțiilor (casă praznicală,  chilii,  magazii, ateliere, etc).

Suprafață afectată de incendiu a fost de aproximativ 1600 mp.

Pe timpul nopții, două echipaje de la Detașamentul Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și voluntari din cadrul SVSU Tarcău au rămas la locul producerii evenimentului pentru monitorizarea zonei, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric (acumulator electric defect).

Foto: ISU Neamț

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com