În urma acțiunea ,,Alcohol & Drugs” 152 de șoferi au rămas pietoni

În perioada 4 – 10 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț au desfășurat acțiunea ,,Alcohol & Drugs”, a ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Astfel, polițiști rutieri și din cadrul structurilor de ordine publică au desfășurat acțiuni în teren, în cadrul cărora au fost testați peste 1.000 de conducători de  autovehicule.

De asemenea, au fost constatate 942 de abateri la regimul rutier, dintre care 40 de abateri reprezentând infracțiuni pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar 902 reprezintă alte abateri la regimul rutier.

152 de șoferi au devenit pietoni

Conform IPJ Neamț, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 152 de permise de conducere, dintre care 40 pentru conducerea sub influența alcoolului, iar 112 permise de conducere au fost reținute pentru alte abateri.

Pentru defecțiuni tehnice, polițiștii au retras 68 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, au fost constatate 18 infracțiuni, dintre care 10 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 privind conducerea unui vehicul sub influența altor substanțe și 6 privind comiterea unor alte infracțiuni.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *